Tisdagen den 15 augusti
 
Den 15 augusti gjorde Rotary Seniorer en minnesvärd utflykt till Gustafsberg, en plats med en rik och fascinerande historia. Gustafsberg har spelat en viktig roll genom tiderna, både som kurativ plats och som utbildningscenter.
 
År 1720 utförde Jacob Boëthius en undersökning av vattnet på platsen och upptäckte att det kunde bota upp till 30 olika sjukdomar. Denna upptäckt drog till sig många framstående besökare, inklusive den berömde botanikern Carl von Linné år 1746.
 
Kung Gustav IV Adolf besökte platsen år 1804 för sin då 4-åriga son, Kronprins Gustav. När Kronprins Carl John Bernadotte startade krig mot Norge, var den kungliga familjen inkvarterad i denna hälsoort.
 
Från 1772 blev Gustafsberg känt som en internatskola för pojkar, och hjälpen till studenter fortsätter än idag genom en speciell stiftelse.
 
Om detta och mycket mer har Gunnar Klasson berättat under besöket, som gav en levande inblick i denna historiska plats. Hans presentation gav Rotary Seniorerna en djupare förståelse för Gustafsbergs betydelse och dess plats i svensk historia.
 
Utflykten avslutades på bästa sätt med en gemensam lunch på en lokal restaurang, där deltagarna kunde reflektera över dagens upplevelser och stärka sina band.