Torsdagen den 1 juni

Torsdagsmorgonen stod företagsbesök på agendan för vår Rotaryklubb. Denna gång var det Trollhättan-Vänersborgs Flygplats som stod som värd för vårt intressanta besök.
 
Det välbesökta mötet lockade både rotarianer och flera gäster. Vi började dagen med en frukost vid flygplatscaféet, där VD Anna Råhnängen generöst delade med sig av information om de olika verksamheterna på flygplatsen.
 
Hon gav oss en djupare förståelse för denna viktiga regionala knutpunkt, och vi fick inblick i alltifrån Västflygs linjetrafik till Stockholm, till skolflyg, fraktverksamhet, charterflygningar, drönarverksamhet, ambulansflyg, samt även flygplatsens samverkan med Försvarsmakten för militära starter och landningar.
 
Efter presentationen fick vi möjlighet att fördjupa oss ytterligare i flygplatsens verksamhet genom en rundvandring i två omgångar. Vi besökte servicelokaler, räddningsverksamheten, och det spännande besöket i flygledartornet blev definitivt en höjdpunkt på dagen.
 
Besöket på Trollhättan-Vänersborgs Flygplats gav oss en unik inblick i flygbranschen och dess viktiga roll i vår region.
 
Vi vill tacka VD Anna Råhnängen och alla involverade för en intressant och lärorik morgon.