27
okt
2023
Trollhättan
Coach & Partner
Torggatan 1A, 2vån
Trollhättan,
Sweden

Tema: Schibboleteffekten – ledarskap, konst och människans ansvar

Fredagen den 27 oktober är det åter dags för Rotary Business Network – ett forum för dialog och utveckling i ett mindre format. Vi träffas mellan klockan 7.30 - 9.00 och vid detta tillfälle ses vi hos UlrikaCoach & Partner, Torggatan 1A, 2vån, Trollhättan (samma ingång som ERA) och inleder som tidigare med en gemensam frukost.

I dagens forum riktar vi vår fokuserade diskussion kring en avhandling och ett forskningsprojekt, kallat Schibolleteffekten, där en grupp chefer ställs inför ett nytt ledarskapskoncept som i alla avseenden skiljer sig från de traditionella ledarskapsutbildningarna. Drabbade av starka konstnärliga upplevelser konfronteras de med livets mest fundamentala frågor. Hur påverkar det deras syn på makt och ansvar?

Detta är utgångspunkten för Schibbolet-effekten. Boken är ett annorlunda bidrag till ledarskapslitteraturen och begränsar sig heller inte till ledarskapsämnet. Genom olika associationer berörs ett flertal kunskapsområden, från ledarskap, ­psykologi och biologi till estetik, etik och pedagogik. Boken betonar ansvar, mänsklig värdighet och ödmjukhet, en tyngdpunktsförskjutning bort från ledarskapets makt genom »strategier« till ett etiskt ansvarstagande ledarskap.

Du behöver självklart inte ha läst boken för att delta. Finns både länkar till artiklar, poddavsnitt etc. som kan ge en övergripande bild av ett forskningsresultat, väl värt en diskussion och ett erfarenhetsutbyte kring.

Platserna är begränsade och vi önskar din anmälan via mail, ulrika.leyon@telia.com, senast den 20 oktober. Då kan du också flagga för om du är intresserad av länktips & artiklar. Frukost till självkostnadspris.

Ett av flera tips: https://chef.se/schibbolet-chockar-fram-battre-chefer/ 
 

Varmt välkommen - vi ser fram emot ett reflekterande samtal och erfarenhetsutbyte!

Nätverkskommittén genom
Ida Willner, Thomas Carlberger, Maria Stommendal, Mats Johansson, Lars Wijkmark & Ulrika Leyon Bertilsson