29
sep
2023
Trollhättan
Leissner Data AB
Nohabgatan 11H
Trollhättan,  46153
Sweden

Tema: AI – teknisk revolution och existentiellt hot

Fredagen den 29 september är det åter dags för Rotary Business Network – ett forum för dialog och utveckling i ett mindre format. Vi träffas mellan klockan 7.30 - 9.00 och vid detta tillfälle ses vi hos PerLeissner Data, Nohabgatan 11H, Trollhättan och inleder som vanligt med en gemensam frukost.

Vi står inför en teknologisk revolution, och artificiell intelligens (AI) utgör dess kärna. Är AI en kraft för godhet eller ett potentiellt hot mot mänskligheten? Max Tegmark, professor vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) och ledare för Future of Life Institute, framhäver AI som ett existentiellt hot.

Han var en av undertecknarna i ett uttalande från Center for AI Safety som pekar ut AI som en fara för vår framtid. "För 15 år sedan talade jag om att vi en dag skulle få avancerad AI. För fem år sedan varnade jag för hur det skulle gå den dagen, och nu pratar jag om att den dagen är här," säger Tegmark.

För att förbereda dig inför forumet och väcka igång den mänskliga och begränsade hjärnan, rekommenderar vi att du lyssnar på Max Tegmarks senaste sommarprat. Hans synpunkter är tankeväckande, oavsett om du ser dem som realistiska eller alarmistiska.

Frågeställningar för diskussion inkluderar etisk reglering av AI, dess påverkan på arbetsmarknaden och möjliga oanade konsekvenser.

Platserna är begränsade och vi önskar din anmälan via mail, ulrika.leyon@telia.com, senast den 22 september. Länktips & artiklar skickas efter anmälan. Frukost till självkostnadspris.

Varmt välkommen - vi ser fram emot en engagerande och insiktsfull dialog!

Nätverkskommittén genom
Ida Willner, Thomas Carlberger, Maria Stommendal, Mats Johansson, Lars Wijkmark & Ulrika Leyon Bertilsson